livetvart.blogg.se

En blogg om vårt lilla familjeliv, inredning och pyssel.

Inredningslycka

Kategori: Inredning

Jag har länge söt efter några snygga större ljusstakar, men de jag har hittat har kostat alldeles för mycket för mig. Men inne i "Fru Larssons Diversehandel" fann jag precis de jag letat efter och till ett pris jag inte trodde var sant! De passar perfekt på vår nya snygga byrå i sovrummet, tillsammans med en söt liten vas med fjädrar i =)

Favoritbutik

Kategori: Inredning

Knivsta är inte stort men de finns ett fåtal butiker här, och en riktigt bra "Prylbod". Men favoritbutiken är denna...

Den värsta sjukan

Kategori: Familjen vår

Av alla "vanliga/vardagliga" sjukdomar ett barn kan få är magsjuka den värsta! Speciellt när man inte kan förklara vad som händer, och att de måste gå på toa när man kräks. Att trots man är hungrig eller törstig är det inte bra att äta för då kräks man bara.

Men nu har Neah fått just magsjuka, hon har haft det i flera dagar så igår var hon så slut och uttorkad att vi fick åka in till barnakuten! Där fick Neah vätskeersättning och pigelin, och idag mår hon bättre! Så vi håller tummarna på att de går över nu!

För de var tufft att de hemma vara så här slut att hon somnade precis hela tiden överallt!

Sömn

Kategori: Familjen vår

Små änglar som sover om de ändå alltid var som på de första två bilderna!

Men oftast är det som på sista bilden, inte för att de är fel de med. Men de blir lite varmt och bör de små liven sover är de skönt och kunna sitta för sig själv en stund!

 

 

Ett tåg till förskolan

Kategori: Familjen vår

Nu har det i flera dagar stor snöat här, viker är underbart mysigt när man sitter inne i värmen. Men när man ska iväg till förskolan och de inte hunnit skotta ute är det inte lika roligt!

Idag tog vi hel enkelt pulkan till förskolan och oj så lätt det gick då!

Idag hade vi utvecklingssamtal med Neah och det är så roligt att höra hur hon är på förskolan. Hon går tydligen med en docka i famnen mest hela tiden nu, den ammar hon, byter blöja på och söver! Undrar vart hon fått de från =)

6 veckor

Kategori: Familjen vår

Så har det redan gått 6 veckor sedan lilla fina lillebror Sam kom till familjen! Det har varit en underbar tid med massa mys och gos och som vanligt för lite sömn!

Och han har vuxit, Sam är nu 56 cm lång och väger 5300 gram. Han har riktigt gosa till sig, dubbelhakan och bilringarna har nu kommit =)

Det händer saker hela tiden, nu börjar det komma ljud ur honom och han ler som en tok! Speciellt när storasyster busar med honom =)

Macarons

Kategori: Mat och Bak

Suget för att baka har inte lagt sig ännu så här om dagen testade jag att baka Macarons för tredje gången. Denna gång testade jag ett recept jag visste fungerade då svärmor Britta använt dig av det!

Receptet fanns på påsen med mandelmjöl, en bra uppfinning om man vill slippa böka på med mandeln själv. Mandelmjölet finns på de flesta större affärer tror jag.

Och denna lyckades jag, super goda blev de. Men det gäller att följa receptet, blandade ner karamellfärg o en del av smeten och den blev lite för lös, men gick att använda!

Chokladgömmor

Kategori: Mat och Bak

Jag har ett enormt bak sug just nu, vill baka och testa nya saker, men så var det de här med tiden. Även om Neah är en duktig hjälpreda så är det inte det lättaste att baka med en 2 åring =)

Men det hindrar inte oss, har nu bakat vanliga bullar och så testade jag göra chokladmuffins med fyllning. Blev mycket bra och smarrigt, speciellt för chokladälskare!

Hemma igen

Kategori: Familjen vår

Så var vi hemma till vardagen igen, eller inte riktigt ännu då vi har haft sjukstugan här denna vecka, men nu börjar vi bli friska och pigga. Det är svårt att finna tiden för att skriva ett inlägg, till och med för ett kort mobilinlägg när man har dessa två små troll som aktiveras. Men vi myser på och njuter sv allt =)

Julen del 2

Kategori: Familjen vår

På annandagen så tog vi flyget upp till Skellefteå för att fira julen med farmor och Erik smat faster Emma och farbror Arvid. Här uppe har vi myst framför brasan och varit ute i snön, Neah bakade lite pepparkakor mad farmor.
 
Neah lite trött efter en lång dag =)
 
 
 
En vacker vintermorgon
 

Julen del 1

Kategori: Familjen vår

Så var julen över och ett nytt år har börjat, det är helt galet vad tiden går fort, Sam har redan hunnit bli 1 månad!
 
Fredagen innan julafton så kom mormor, morfar och moster Emelie ner till Uppsala för att fira julen med oss. Och det var så galet undebart. En massa god mat har vi lagat och ätit, lekt i massor har vi gjort både inne och ute i snön. Sen själva julafton var helt magisk, tomtemor kom med klappar till alla och Neah fick så fina saker som hon kommer leka massor med.
 
 
 
 
 
Jag trodde Neah skulle bli rädd för tomtemor men de var hon absolut inte, utan hon fick till och med en stor kram innan hon gick. Sen när tomtemor hade gått tog Neah över julklappsutdelningen och hon var så duktig!